Caută în blog
Ultimele comentarii
Nu sunt comentarii
Articole recente

Dimensionarea cosurilor de fum SCHIEDEL

Postat pe6 Ani in urma
Favorit0
Prin dimensionarea cosurilor de fum ne referim in principal la doua aspecte:
  • care trebuie sa fie inaltimea cosului de fum?
  • ce diametru interior trebuie ales?
La prima intrebare, pentru a stabili inaltimea necesara a cosului de fum trebuie avut in vedere inclinatia acoperisului dupa cum urmeaza:
  • Pentru acoperisuri plate (cu unghiuri de inclinare = 0 grade) in functie de distanta pe orizontala de la cosul de fum la cladire, se va alege o inaltime mai mare de 1 m decat inaltimea cladirii daca cosul de fum este pozitionat la o distanta de maxim 1.5 m de cladire. Pentru o distanta pe orizontala fata de cladire mai mare de 1.5 m se poate folosi orice inaltime.


  • Pentru acoperisuri cu unghiul de inclinare intre 0 – 20 de grade, in principal, cosul de fum trebuie sa depaseasca linia coamei cu minim 40 cm daca se afla la o distanta pe orizontala fata de coama de pana la 8 m. Pentru distante mai mari de 8 m fata de coama, cosul de fum va trebui sa aiba o inaltime de minim 1 m fata de linia acoperisului:  • Pentru acoperisuri cu unghiuri mai mari de 20 de grade, inaltimea cosului de fum este influentata de pozitionarea acestuia fata de linia acoperisului, astfel : In cazul acoperisurilor realizate din materiale combustibile (sindrila bituminoasa) sau in cazul centralelor cu tiraj fortat, nivelul gurii de evacuare a cosurilor de fum va depasi coama acoperisurilor cu minim 80 cm.

In ceea ce priveste alegerea diametrului interior al cosului de fum, acesta se alege in functie de 2 parametri:

  • inaltimea utila a cosului de fum; prin inaltime utila intelegem distanta de la racordul centralei/sobei la cosul de fum pana in varful acestuia;
  • puterea in kW a susrsei de caldura (trecuta in cartea tehnica a centralei).


Va prezentam mai jos o diagrama Schiedel de calcul a diametrului cosului de fum in functie de puterea calorica a sursei de caldura si inaltimea utila a cosului de fum, pentru un focar cu lemne:

Accesorii
Cos de fum Schidel UNI PLUS Cos de fum Schiedel UNI PLUS Simplu
Pret redus-20%
Oferta speciala limitata
4.320,00 Lei (inclusiv TVA) 5.400,00 Lei
(1)
Cosul de fum Schiedel UNI Plus este destinat evacuarii gazelor de ardere provenite de la surse de caldura ce functioneaza cu combustibil gazos, lichid sau solid.
Cos de fum Schiedel Rondo
Pret redus-20%
Oferta speciala limitata
3.816,00 Lei (inclusiv TVA) 4.770,00 Lei
Schiedel Rondo Standard este un sistem de cos de fum realizat din trei straturi: tubulatura de samot, vata bazltica pentru izolatie termica ventilata, si manta de beton.
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

0758324604

Setari

Creați un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare

Vă rugăm să vă conectați mai întâi.

Conectare