Alegerea si pozitionarea ferestrelor de mansarda

Alegerea si pozitionarea ferestrelor de mansarda

 

In alegerea tipului de fereastra de mansarda si a pozitionarii acesteia , ar trebui tinut seama de urmatoarele recomandari :

- Suprafata vitrata a incaperii : cantitatea corecta de lumina naturala ce trebuie sa  patrunda in incapere este determinta de proportia dintre suprafata totala a geamurilor si suprafta totala a incaperii . In cazul camerelor de locuit (dormitoare, livinguri, etc ) aceasta proportie trebuie sa fie de minim 1:8 iar in cazul celorlalte camere unde nevoia de lumina naturala nu este asa stingenta ( bai, etc ) proportia poate fi de cel putin 1:12 : de exemplu pentru o camera clasica de 16mp , suprafata totala vitrata trebuie sa fie de minim 2mp . 

- Panata acoperisului : cu cat panta acoperisului este mai mica cu atat ferestrele de mansarda ar trebui pozitionate mai sus, inspre coama .  

- Inaltimea de instalare : inaltimea recomandata pentru montajul ferestrelor de mansarda  este de 120 cm de la planseu pana la marginea inferioara a ferestrei ( pentru o camera normala cu inaltimea de 250 cm ). In acest fel se asigura o cantitate optima de lumina in incapere si o buna vizibilitate inspre exterior .


Montarea ferestrei la aceasta inaltime permite instalarea sub fereastra a unui calorifer   standard asigurandu-se asfel circulatia corecta a curentilor de aer si reducandu-se riscul aparitiei condensului . 

Trebuie remarcat faptul urmator : cu cat ferestrele sunt montate mai sus cu atat mai multa lumina naturala va intra in incapere . De aceea ferestrele de mansarda Fakro sunt dotate cu manere de operare situate in partea de jos a ferestrei pentru a asigura o operare comoda .

Atunci cand se decide unde se vor instala ferestrele de mansarda, ar trebui sa tineti cont de o regula importanta care spune ca efectul de luminozitate al ferestrelor de mansarda este mai mare daca in locul unei ferestre mai mari se foloseste mai multe ferestre mai mici .

- Dimensiunea golului unde vor trebui montate ferestrele de mansarda trebuie sa fie cu 2- 5 cm mai mare decat dimensiunea ferestrei : de exemplu pentru o fereastra 66x118 cm ar trebui sa avem o distanta intre grinzi de minim 70 cm si o lungime libera de minim 120cm .

- In functie de umiditatea incaperii in care doriti sa montati ferestrele, trebuie sa tineti cont de faptul ca in spatii cu umiditate ridicata ( bai , bucatarii, piscine, etc ) trebuie sa folositi ferestre cu rezistenta la umiditate : fie ferestre din PVC , fie ferestre din lemn rezistente la umiditate . 

 


Meniu

0758324604

Setari

Creați un cont gratuit pentru a salva produsele favorite.

Autentificare

Vă rugăm să vă conectați mai întâi.

Conectare